Innovadis helpt mee de N737 de meest innovatieve weg van Nederland te maken


Samen met Strukton en andere partners gaat Innovadis van de N737 de slimste weg van Nederland maken. Dat heeft provincie Overijssel op 14 januari 2019 bekend gemaakt. Innovadis zal als systeem integrator de nieuwste technologieën koppelen aan interactieve verkeerslichten. 

Aansturing van de verkeerslichten is één van de onderdelen van deze innovatieve weg. Zo zal het verkeer op de N737 door middel van geluid worden gedetecteerd. Samen met de informatie van de detectielussen in de weg zal deze informatie met de interactieve verkeerslichten worden gedeeld. Hierdoor wordt het verkeer beter en eerder geregistreerd en geclassificeerd, zodat de gemiddelde wachttijd voor de verkeerslichten vermindert. Het is tevens mogelijk dat deze informatie aan de bestuurders wordt verstrekt, zodat zij hun rijgedrag hierop kunnen aanpassen. Dit zal leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, waardoor de C02 uitstoot zal afnemen. 

Om ervoor te zorgen dat de weg een toonbeeld wordt van technisch vernuft, zal Innovadis de verschillende technologieën aan elkaar koppelen. Innovadis heeft de focus op Smart Industry en 25 jaar ervaring met de ontwikkeling en integratie van complexe ICT systemen, daarom is Innovadis als partner in dit project gevraagd.

“We zijn erg blij met deze opdracht omdat we hiermee kunnen laten zien wat we kunnen en de nieuwste technologieën mogen toepassen. Daarnaast past het in de missie van Innovadis om de wereld iets beter te maken” - aldus de directeur van Innovadis, Jurgen van Kreij.

Meer informatie over de N737 is te vinden op: Tubantia.nl en op de website van Provincie Overijssel.

Nieuwsgierig hoe Innovadis kan helpen bij innovatieve oplossingen in de Smart Industry? Neem hieronder contact met ons op!

Mooie samenwerkingen.