Download magazine

De week van: Marcel, Sales @ Innovadis.

Deze week mag ik jullie meenemen tijdens mijn werkweek bij Innovadis.  Momenteel werken we allemaal thuis, mijn vrouw Rachel (onderzoeker bij I&O Research), Cato groep 5 en Noud groep 2. Zoals je zult begrijpen is het topsport om iedereen de ruimte te geven en nemen we het thuisblijven serieus.

We missen de sociale contacten erg, de kinderen zitten op hockey, voetbal en spelen tennis. Mijn vrouw en ik spelen beide hockeycompetitie op zondag. Het hele gezin speelt bij Haackey en ik als enige moet de eer bij PW hooghouden, is niet altijd makkelijk ;)

Onze familie missen we ook erg, we wonen allemaal wat verder weg en iedereen houdt zich aan de richtlijnen die zijn afgegeven. Puzzels worden over en weer gestuurd en verjaardagen vieren we met Zoom, met de opa en oma’s wordt gefacetimed.

Maandag.

Maandag begint onze werkweek en dan is het meteen volle bak aan de slag, 8.30 uur zijn we allemaal klaar om aan de slag te gaan. Eerst de weektaak ophalen voor Cato en om 8.45 uur zit ze klaar in de videoklas, eerst even met de vriendinnen bijkletsen en om 9.00 uur kunnen ze aan de juf vragen stellen. Vervolgens gaat ze aan de slag met haar taak voor de dag. Noud krijg van Rachel wat werkjes te doen, die heeft geen contact met school, dat is erg jammer, die mist het contact heel erg. Af en toe wordt er gefacetimed met een klasgenootje, dat doet ze goed.

Om 9.00 uur hebben we eerst de dagelijks stand-up met ons team, even de dag doornemen, zodat we van elkaar op de hoogte zijn waar we mee bezig zijn. Eigenlijk staat de maandag morgen in het teken van vergaderen, ik stap van de ene naar de andere meeting en dat verloopt echt heel goed. Hierbij zit ook de wekelijkse stand-up met het hele bedrijf, zeker in deze tijden goed om elkaar goed geïnformeerd te houden en onze directeur Jurgen geeft ons weer veel vertrouwen en energie om aan de slag te gaan.

Dinsdag.

Deze morgen onder andere bezig met een update bij onze partners, zoals InRiver en SRC. Partners zijn erg belangrijk voor ons, omdat we samen een sterkere propositie hebben, ieder met zijn eigen kracht en specialisatie. We komen ook altijd 1 x per maand bij elkaar maar dat lukt nu dus niet, nu gaat dit middels videobellen en bespreken we niet alleen zakelijke onderwerpen, maar ook algemene zaken en trends die we zien.

Daarna nog een offerte aanpassen samen met een collega die ook de kinderen bezighoudt. Bij een klantgesprek lopen de kinderen door het scherm, maar dat is in deze tijd inmiddels heel normaal geworden en zeker geen probleem en wanneer mijn zoon even komt kijken zwaaien we vriendelijk naar elkaar.

Woensdag.

Woensdag is de vrije dag van mijn vrouw en is voor mij een heerlijke dag om te werken. Ik kan ongestoord op zolder werken. Rachel heeft ‘s morgens alle tijd om de kinderen met schoolwerk te begeleiden en ‘s middags kan er geschilderd worden.

Ik begin de dag met ons digitale PIM-seminar. Toch even wennen, maar na ons IoT webinar worden we er al steeds meer bedreven in. Manon geeft werkelijk een fantastische presentatie over haar ervaring met het bouwen van een commerce platform voor de Morssinkhof Groep.

Halverwege de morgen komen de kinderen omhoog rennen, een paashaas is gebracht door Jurgen, de directeur brengt deze persoonlijk bij alle medewerkers langs, ontzettend leuk en attent! In de middag nog een offerte afmaken, een overleg over SLA, overal dezelfde uitdagingen natuurlijk en ik kan mooi opschieten.

Donderdag.

Vandaag beginnen we zoals gebruikelijk om 9.00 uur met de dagelijkse stand-up. Daarna geef ik een presentatie aan een nieuwe relatie over Innovadis, licht een offerte toe via videobellen, heb nog een aantal overleggen met collega’s staan en kan lekker opschieten deze dag.

In de middag loop ik nog een rondje hard met de kinderen, kunnen ze even hun energie kwijt, en ik ook ;)

Vrijdag.

Vandaag is mijn vrije dag en ga ik in de ochtend aan de slag met de kinderen. Rond 10.30 uur maak ik wat fruit klaar en gaan we lekker spelletjes spelen. Af en toe kijk ik nog even naar mijn mail en belt er nog een klant voor een toelichting op onze offerte. We lopen een rondje hard en dan zijn de kinderen vrij om te doen wat ze willen. Ik kan nog een mailtje versturen en sluit om 16.00 uur aan bij de digitale InnoBorrel, dit is echt gezellig en we kletsen even bij, vooral veel gezelligheid. Dan is het weekend en tijd voor de paasdagen met mijn gezin.

Bedankt voor het lezen allemaal en blijf gezond! Leuk om je eens een inkijkje te geven in mijn werkweek.

Volgende keer een inkijkje van een collega van het team Business Consultancy.  Lees je dan weer gezellig mee?