Download magazine

De week van: Rutger, PIM/DAM Consultant @ Innovadis.

Zo, het zonnige weekend zit erop en we beginnen weer met thuiswerken. De vierde week wordt gestart. Ik neem jullie deze week mee met mijn werkweek. Lees je mee?

Maandag.

We openen de laptop en starten alles weer op. Voor morgen is een inventarisatie ingepland en ik heb een presentatie ontvangen om door te nemen. Even vluchtig doornemen alvast. Om 9 uur heb ik een standup met het team om door te spreken wie wat gaat doen vandaag. Om half 10 aansluitend de wekelijkse standup met alle collega’s om ook alle werkzaamheden en eventuele bijzonderheden door te spreken. Tom H vertelt dat hij in oktober opnieuw papa wordt! Daarna demonstreert hij hoe we online gaan samenwerken. Ziet er goed uit, benieuwd naar hoe het precies werkt! Om de week goed te starten bekijk ik welke werkzaamheden op stapel staan. Ik maak een planning en blok alvast wat momenten in mijn agenda om deze uit te voeren. Ik controleer voor Hakron of de synchronisatie naar de acceptatie omgeving goed is gedraaid. Bevestigd, mooi! Tevens bespreek ik met een partner nog even een laatste stukje feedback voor een automatische koppeling naar een vergelijkings website. Bijna klaar met deze integratie! Dan kunnen we ook die opdrachtgever blij maken met het afronden van het project.

Na de lunchpauze heb ik diverse videocalls staan. Met verschillende partijen neem ik de stand van zaken door en bespreek ik de vervolgstappen. Daar waar nodig werk ik de taken in JIRA bij, ofwel werk ik de planning bij zodat iedereen weer beschikt over de te nemen stappen. Op het eind van de middag sluiten we af met een webinar van SyncForce waarin ze de laatste ontwikkelingen demonstreren.

Dinsdag.

Vandaag neemt Jordy deel aan onze standup zodat we ook aansluitend te horen krijgen welke zaken er spelen bij ons Sales team. Daar waar nodig kunnen wij ondersteunen, alleen deze keer is dit niet nodig. De standup wordt vervolgd met een inventarisatie sessie met een nieuwe opdrachtgever. Zeer interessante club en mooie ambitieuze plannen! Innovadis wordt gevraagd om haar expertise en begeleiding, dat nemen we natuurlijk met beide handen aan! Komende week starten we direct met de uitwerking van ons plan zodat we snel een start kunnen maken met het traject.

Na de lunch wordt direct een online videogesprek belegd om het Plan van Aanpak te bespreken. De taken worden verdeeld en vervolgafspraken worden ingepland. Vanmiddag kan ik niet volledig aan het werk maar eisen ook de kinderen (met huiswerk) enige aandacht. Halverwege de middag is nog de wekelijkse projectmanagement meeting met een partner om de lopende projecten te bespreken en het vervolg van vandaag is opnieuw voor de kinderen.

Woensdag.

Vandaag beginnen we de dag beneden. Om 9 uur even de team standup. Tussen het huiswerk door bespreek ik met een opdrachtgever de wekelijkse status update. Er moet door hun nog het nodige gedaan worden omdat er enkele deadlines voor de deur staan. Ze zijn ook bezig met een ERP integratie dus de planning vereist iets meer aandacht om goed af te stemmen. Om te voorkomen dat agenda's te vol raken op het moment dat wij de verantwoordelijken nodig hebben reserveren we alvast enkele dagen. Verder spreek ik af om nog wat puntjes op de i te zetten en de resterende planning voor de volgende fase ook alvast te maken. De kinderen eisen zo de nodige aandacht en met het begeleiden van de nodige opdrachten eindig ik de ochtend met het tellen van sokken. Ach, het helpt voor de uitleg dus waarom niet 🙂!?

De middag starten we in ons huis kantoor. Gelukkig kan ik hier zonder afleiding aan de bak. De inventarisatie van gisteren krijgt vandaag de eerste invulling en ik zoek allerlei zaken uit. Laat in de middag hebben we hierover een conference call met de partner en ik bereid dit graag zo goed mogelijk voor. Onze partner begeleidt ons door de te nemen stappen en legt uit welke zaken van belang zijn. Het is een nieuwe datapool (een vergelijkingssites voor B2B) integratie welke we nog niet eerder hebben gedaan. Hopelijk valt de opdracht, opnieuw weer een écht giga gave uitdaging en ik hoop hier de ervaring in te krijgen om ook bij andere klanten zo'n integratie te kunnen aanbieden. De call loopt al tot na 17:30 en het eten staat op tafel, dus morgen werken we e.e.a. uit.

Donderdag.

De sessie van gisteren staat me nog vers in het geheugen en de inventarisatie werk ik uit met de nodige details. We werken aan een voorstel zodat onze sales afdeling deze kan opsturen naar de opdrachtgever voor verdere afronding. Ik maak schattingen van de uren welke ik nodig heb om het project door te lopen. Een collega belt nog en heeft wat vragen voor wat uitleg. Nadat we alle uitleg hebben gehad praten we nog even bij. Normaliter zie en ik spreek ik hem elke dag, maar dat is nu toch wel anders helaas. Thuiswerken heeft zo z'n voordelen, maar het sociale contact prefereer ik toch wel om fysiek te doen.

Nadat mijn maag gevuld is met een gebakken eitje start ik de middag met een kennismaking met de datamanager van de nieuwe datapool. Hij had zijn kantoor verhuisd naar Ameland, geen slecht idee dacht ik nog bij mezelf. De kennismaking verloopt goed en hij vertelt met veel enthousiasme welk belang goede data tegenwoordig heeft. De getallen zijn eigenlijk verbazingwekkend maar het heeft ze in een unieke positie gebracht ten opzichte van hun concurrenten. Goed om te weten, want dit is weer een stukje kennis welke we bij onze opdrachtgevers kunnen vertellen. De markt verandert tegenwoordig zo enorm snel. Als je niet instapt dan mis je de trein geheid. En laat ik nu nét de conducteur zijn welke al die mensen op de trein mag zetten 😄! Direct na de kennismaking volg ik een webinar en de rest van de middag zet ik de puntjes op de i voor het voorstel wat morgen de deur uit moet. Het lukt me helaas niet om dit helemaal af te ronden. Nadat de kinderen goed en wel in bed liggen klap ik de laptop nog even open en met een ruim uur is het gereed om naar de collega op te sturen.

Vrijdag.

Vrijdag heb ik vrij van Innovadis. Het is lekker weer en ik besteed de nodige tijd in de tuin en met de kinderen. Ze hebben vandaag geen zin in huiswerk, dat komt nog wel in de meivakantie. Op de slaapkamer van de oudste maak ik een aanpassing aan de rolluiken. Van draadloze besturing stap ik over naar slimme besturing, zodat ik deze binnenkort kan gaan automatiseren 😎.

Dankjewel voor het lezen van mijn 'De week van'. Hopelijk vonden jullie het leuk! Volgende keer een inkijkje van collega Michael Gerritsen.  Lees je dan weer gezellig mee?