Doe de PIM quickscan

E-commerce platform De Klok Dranken.

Klanten worden steeds veeleisender en willen het liefst 24/7 bediend worden. Als leverancier wil je hier graag in meegaan, maar hoe zorg je voor een continue beschikbaarheid? Daarnaast is alleen bereikbaar zijn niet genoeg. Je wilt je klanten ook daadwerkelijk helpen door bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen, voorraden, levertijden en prijzen beschikbaar te stellen. Met een high-end e-commerce platform kun je dit inrichten.

E-commerce platform De Klok Dranken / Grolsch

Gepersonaliseerde e-commerce omgeving.

De Klok Dranken heeft ruim 3500 klanten in Nederland en deze moeten allemaal volgens hoge standaarden bediend worden. Klanten van De Klok Dranken kennen eigen prijsafspraken en levertijden, gepersonaliseerde aanbiedingen, staffelkortingen, hebben eigen toegewijde accountmanagers en nog vele andere variabelen. De Klok Dranken onderscheidt zich door persoonlijke aandacht te geven aan al haar klanten. Dankzij hun productkennis en kennis van markttrends en -ontwikkelingen kan ze haar klanten helpen te onderscheiden, zoveel mogelijk rendement te behalen en hun ambities waar te maken. Samen groeien is niet voor niets het streven van De Klok Dranken. Maar om dit ook daadwerkelijk te realiseren hebben ze een goede technische inrichting nodig. Eentje die mee groeit met de organisatie en haar klanten. Een flexibel, schaalbaar en aanpasbaar platform is hierbij enorm belangrijk.

Future proof platform.

Niet alle e-commerce platforms kunnen eenvoudig door ontwikkeld worden. Wil je als organisatie mee gaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de steeds veeleisendere klanten dan heb je een flexibel platform nodig. Eentje die geen technische beperkingen kent, schaalbaar is en snel en eenvoudig aan te passen is. De Klok Dranken had al een e-commerce platform, maar deze voldeed niet meer aan haar behoeften. Doordat het platform technische beperkingen kende was het lastig om het huidige platform door te ontwikkelen. Het werd tijd voor een compleet nieuw platform, waarin alle eisen en wensen direct verwerkt werden.

Future proof platform

Onze oplossing.

Wensen en eisen

De Klok Dranken heeft een hoge standaard wat betreft kwaliteit, klantvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en rendement. Om alle wensen, eisen, ideeën, functionele mogelijkheden en onmogelijkheden tegen elkaar af te zetten is er een gezamenlijke inventarisatie gedaan. De Klok Dranken wilde geen all-in-one system, maar een commerce oplossing die vanuit de basis al veel standaard opties kent (denk aan CRM, PIM, labeling) en uit te breiden is met persoonlijke wensen. Personalisatie, gebruiksgemak en functionaliteit stonden bovenaan het wensenlijstje.

Personalisatie

Gezien de personalisatie wensen, de mogelijkheid tot continue doorontwikkeling, de vraag naar flexibiliteit binnen het systeem en andere wensen en eisen van De Klok Dranken, is er gekozen voor een e-commerce platform van onze partner Virto Commerce. Het platform is schaalbaar, uit te breiden, wordt continu doorontwikkeld en voldoet aan de wensen van De Klok Dranken. Binnen het platform heeft iedere klant een eigen login. Achter de login ziet iedere klant haar eigen persoonlijke gegevens, aanbiedingen, prijzen, voorraden, bestel historie, et cetera. Oftewel, personalisatie ten top. Kent een klant speciale prijsafspraken, dan worden deze automatisch doorberekend en getoond bij de producten en getoond in het besteloverzicht. Voorraden, levertijden, bestelhistorie, favoriete producten, facturatie, alles wordt op klantniveau getoond.

Integratie

Een van de wensen was de integratie met de verschillende systemen die De Klok Dranken al kent. Denk hierbij aan verschillende CMS-systemen (Headless), maar ook aan integratie met SAP en import en export van data. Het ontwikkelde commerce platform is naadloos geïntegreerd met de systemen van De Klok Dranken waardoor er efficiënt en slim gewerkt kan worden. Gebruiksgemak voor de medewerkers van De Klok Dranken en voor haar klanten was een belangrijke eis, dankzij de goede integratie met bestaande systemen en de gebruiksvriendelijke userinterface is dit gewaarborgd.

Over de samenwerking.

Niek Meijer, Manager e-Commerce & Marketing: “Van de concept & ontwerp fase tot en met de ontwikkeling en live-gang is de kwaliteit en inzet van Innovadis subliem gebleken. Ondanks de zeer krappe deadlines is het Innovadis gelukt om het project op tijd op te leveren met een zeer hoge kwaliteitstandaard. Innovadis heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare partner!”

Over De Klok Dranken

De Klok Dranken is onderdeel van Grolsch. De Klok Dranken heeft 175 medewerkers, 5 vestigingen en 3500 klanten in Nederland.

“De Klok Dranken is uw vertrouwde horecapartner. We bieden u keuze, kennis en service: We zijn altijd dichtbij, bereikbaar en spreken uw taal, omdat onze experts en eigen chauffeurs daadwerkelijk aanwezig zijn in uw regio. Wij bieden het breedste aanbod bieren en dranken en selecteren daaruit een assortiment dat is afgestemd op uw (regionale) markt. Hierbij profiteert u van de voordelen van een landelijke partij.

Over De Klok Dranken

De Klok Dranken gelooft in horeca en gelooft daarbij dat horeca altijd beter kan. Daarom adviseren onze mensen u graag over hoe u zoveel mogelijk rendement uit uw assortiment haalt. We versterken u met productkennis, trends en ontwikkelingen en stimuleren u om meer uit uw markt te halen. Onderscheid u! Wij helpen u, om uw ambities waar te maken. Samen groeien is ons streven.”

Bezoek de site

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel ons op 053 850 75 00 of laat hier gerust een berichtje achter en wij bellen je terug.