Portaal voor audiciens en de industrie

Comfoor ontwikkelt, produceert en levert al ruim 30 jaar, wereldwijd, verrassend innovatieve topproducten op het gebied van gehoorbescherming en gehoorverbetering. De modernste technieken en continue innovatie zijn belangrijke pijlers voor Comfoor.

Portaal voor audiciens en de industrie

Wat maakt Comfoor zo uniek?

Comfoor heeft ruime ervaring in het vakgebied en blijft verrassend innovatief. Ze zijn gepassioneerd en ontwikkelen met trots, doelgerichtheid en liefde en dat zie je terug in hun producten. Comfoor heeft zelf ook luisterende oren, ze denken mee in oplossingen en nemen verantwoordelijkheid voor anderen, zichzelf en de wereld van morgen. Comfoor levert twee merken; Comfoor en Pluggerz, beide op maat gemaakte producten. Samen zijn ze goed voor meer dan 500 producten (gehoorbescherming en gehoor verbetering).

De case

Comfoor heeft meerdere systemen waarmee gewerkt wordt en dit wordt steeds inefficiënter. Het gemak van het gebruik van de verschillende systemen is inmiddels steeds minder groot. Zo is zijn er bijvoorbeeld een ERP-systeem, een CRM-systeem en een configurator voor klanten maatwerk. Comfoor heeft Innovadis gevraagd om een online portaal te bouwen, die uiteraard volledig geïntegreerd is met de huidige IT-systemen en die de interactie tussen klant en consument bevordert en vereenvoudigt.

Het portaal zal een breed scala aan functies en processen ondersteunen. Bij de ontwikkeling van dit portaal staat de uiteindelijke gebruiker centraal. In het geval van Comfoor zijn dit drie doelgroepen; de audicien, de industrie klant en de PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) klant. 50% van het assortiment zijn direct bestelbare accessoires, daarnaast zijn er de maatwerk (Custom-Fit) producten en het Uni-Fit Pluggerz assortiment. Al deze producten moeten beschikbaar zijn in het portaal. Door alles overzichtelijk in één portaal aan te bieden moeten de verschillende vooraf opgestelde doelen worden behaald. Een aantal daarvan zijn:

 

  • Efficiëntere dienstverlening per doelgroep
  • Klanttevredenheid en -loyaliteit vergroten (door het ontzorgen van de klant)
  • Vergroten selfservice mogelijkheden
  • Betere informatievoorziening
  • Verbeteren inzicht in behoeften en gedrag van de klanten
  • Vereenvoudigen van beheer en onderhoud (door Comfoor zelf)
  • Optimaliseren van de gehele klantbeleving

Een aantal functionaliteiten

Bestelmogelijkheden

Audiciens zien in het portaal een overzicht van hun bestellingen. Binnen het overzicht is per bestelling de status en details zichtbaar en kan er worden gezocht en gefilterd binnen de bestellingen.

Medewerkersoverzicht

Binnen het portaal kunnen verschillende medewerkers inloggen. Elke medewerker heeft een eigen account waarmee bestellingen ingevoerd, gewijzigd of geannuleerd kunnen worden. Uiteraard kan er ook een lijst worden uitgedraaid van de medewerkers en de bijbehorende bestellingen, medewerkers kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Bij alle opties is er uiteraard rekening gehouden met de bescherming van de gegevens van de medewerkers.

Gegevens beheren

De gebruikers van Mijn Comfoor kunnen te allen tijde inzicht krijgen in hun bestel- en accountgegevens. Accountgegevens kunnen worden ingezien, gecontroleerd, aangevuld en gewijzigd.

Nazorg & service

De industrieklant kan nazorgactiviteiten vastleggen in het portaal en heeft hierdoor een goed overzicht van alle acties zoals de aanmetingen en testresultaten. Tevens is er een servicedesk beschikbaar binnen het portaal waardoor de eindklant direct antwoord op zijn vragen kan terugvinden of opvragen d.m.v. een chatfunctie.

Macbook met weergave Comfoor portaal

Continue in ontwikkeling

Ondanks de vele functionaliteiten die al beschikbaar zijn, blijft het portaal in ontwikkeling en zijn er nog meerdere wensen die nog doorgevoerd moeten worden. Zo blijven we er voor zorgen dat alle laatste wensen, mogelijkheden en eisen verwerkt zijn in het portaal.

Contact persoon - Innovadis

Bel of mail Jordy

Je kunt me bereiken via 06 17 2345 11 of laat hier een berichtje achter. Dan bel ik je terug.