De wereld van Internet of Things

Het wereldwijde web met zijn oneindige mogelijkheden. Fantastisch al die nieuwe, innovatieve oplossingen, maar wat kun je er nu echt mee? Het Internet of Things is zeer complex, maar de in de praktijk kun je het echt slim toepassen, waardoor je bijvoorbeeld je diensten zo slim kunt laten aansluiten op elkaar dat je hier als organisatie niet alleen slimmer, sneller en effectiever van wordt, maar juist ook je klanten op deze wijze beter kunt bedienen. Binnen Innovadis zijn we altijd bezig met nieuwe mogelijkheden, nieuwe koppelingen en nieuwe innovatieve oplossingen. Eigenlijk proberen we alles wat nieuw is, niet nieuw voor ons te laten zijn, maar het eigen te maken zodat we onze klanten hier ook mee van dienst kunnen zijn.

 

Hoe werkt dit?

Internet of Things is het internet van dingen. Daarmee zegt het meteen wat het is: het sluit producten aan op internet, waardoor ze ons dagelijks leven veraangenamen en verbeteren. Je kunt precies zien waar je Stella e-bike staat. Ook als hij is gestolen. En je weet het direct als je de laatste fles Coca Cola uit je ijskast haalt. Sterker nog, het staat al op je boodschappenlijst. Nu zijn dat nog handigheden, maar er zijn ook serieuzere toepassingen. Een arts kan zijn patiënt 24 uur per dag monitoren. Dijken kunnen het ‘zelf’ aangeven als er een breuk dreigt te ontstaan. En machines kunnen elkaar uitschakelen als een noodstop in de fabriek nodig is.

 

IoT zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

Het biedt nieuwe kansen om dingen beter, efficiënter, sneller, veiliger, goedkoper of simpelweg leuker te maken. Het biedt daarmee kansen voor bedrijven om meer te verdienen. En voor instellingen om betere zorg of service te verlenen.

Denk eens aan afvalcontainers, dan denk je niet direct aan de wereld van IoT. Toch hebben we voor onze klant DBI Container Services hele slimme IoT oplossingen kunnen bieden. En de mogelijkheden blijven eigenlijk alleen maar groeien. Denk bijvoorbeeld aan een ondergrondse container die zichzelf weegt en door kan geven of hij wel of niet geleegd moet worden. Dit signaal wordt opgepikt door de slimme routeoptimalisatie die bij het seintje ‘legen’ de container direct op de meest efficiënte manier in de ophaalroute plaatst. En dit is nog maar een tipje van de ijsberg qua mogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? Lees het verhaal van onze klant  of neem eens contact met ons op.

Mooie samenwerkingen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel ons op 053 850 75 00 of laat hier gerust een berichtje achter en wij bellen je terug.