Download magazine

Product Informatie Management voor fabrikanten.

De oprukkende digitalisering heeft flinke gevolgen voor productinformatie management bij fabrikanten. Het portfolio wordt multichannel aangeboden en producten moeten in alle verkoopkanalen over de juiste productinformatie beschikken.

Compliance wordt voor fabrikanten steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving omtrent gevaarlijke stoffen. Als producent ben je dan ook verplicht om op het moment van introductie en bij elke verandering van productinformatie die informatie via alle kanalen aan te bieden. Doordat oriëntatie en aankoop door eindgebruikers steeds vaker online plaatsvindt wordt portfolio content alsmaar belangrijker.

Het beheersbaar maken van productinformatie is vaak nog een grote uitdaging. Met een Product Informatie Management (PIM) van SalesLayer bieden wij een oplossing waarbij alle productinformatie centraal wordt opgeslagen en beheersbaar wordt gemaakt via één centrale hub. Vanuit deze ‘Single Source of Truth’ kan vervolgens alle productinformatie naar externe kanalen worden gepubliceerd. Het PIM systeem ondersteund het proces van fabrikanten van productontwikkeling tot productlancering en uitfasering.

Product Informatie Management voor fabrikanten

Eigen kanalen en fabrikanten.

De kracht van fabrikanten is het creëren van sterke merken en producten. Het product portfolio van een fabrikant wordt multichannel aangeboden en dus ook via eigen kanalen zoals een website, B2B commerce, D2C commerce (Direct to Consumer) of een klantenportaal. Maar hoe zorg je er nu voor dat alle productinformatie op al deze kanalen compliant en up-to-date is- en blijft? Met een PIM systeem van SalesLayer wordt dit vanuit één centrale bron aangestuurd waardoor productinformatie op één plek hoeft te worden bijgehouden.

Datapools

Iedere fabrikant heeft ermee te maken; datapools. Een van de grootste uitdagingen voor fabrikanten is het voorzien van klanten van de juiste productinformatie via datapools. Datakwaliteit is complex door snel veranderende assortimenten en toenemende informatie eisen. Een PIM oplossing heeft standaard connectoren voor veel datapools.

Zo koppelen wij binnen de bouw en constructie branche bijvoorbeeld met EZ-base, 2BA, GS1 en IB. Dankzij de standaard integratie werkt alles volledig geautomatiseerd en is handwerk verleden tijd. Hierdoor beschikken klanten altijd over de volledige en actuele product-, prijs- en logistieke informatie. Zo kunnen producten snel en gelijktijdig in alle verkoopkanalen op de markt gebracht worden met volledige en eenduidige productinformatie.

 

Print (Automatische document publicatie)

Vanuit het PIM systeem is het mogelijk om volledig geautomatiseerd meertalige documenten te publiceren. Denk hierbij aan meertalige catalogi, commerciële- en technische productdocumentatie en prijslijsten. Dit zonder gedoe met sjablonen maar volledig geautomatiseerd. Als er productinformatie wordt gewijzigd, of er wordt een nieuw product toegevoegd, wordt de documentatie automatisch voorzien van de juiste informatie.

De Publishing Robot genereert op basis van de centraal opgeslagen productinformatie automatisch drukklare XLS, PDF of InDesign bestanden. Altijd up-to-date commerciële documentatie en technische documentatie voor elk product in elke gewenste taal. 

 

E-tail/ Retail en groothandel

Bijna alle fabrikanten leveren hun producten aan de groothandel die professionele online verkoopkanalen inzetten om de eindklant te bedienen. Ook de traditionele retailer werkt tegenwoordig met een professioneel commerce platform, al dan niet gekoppeld aan een PIM systeem om het platform te voorzien van product portfolio content. En als laatste is er de opkomst van de e-tailer die enkel online verkoopkanalen inzet. Denk hierbij aan bol.com, Amazon en e-Bay. Wat al deze bedrijven allemaal nodig hebben is goede productinformatie, hoe meer hoe beter. Dit allemaal om de eindgebruiker optimaal te bedienen met juiste en volledige productinformatie. Voorbeelden van kanalen met een grote vraag naar productinformatie zijn:

 

Waarom gebruik maken van deze oplossing?

Dankzij de slimme integratie met verschillende systemen bieden wij een oplossing waarbij alle productinformatie wordt opgeslagen en beheerd via één centrale hub. Van hieruit wordt er gecommuniceerd met alle aanwezige systemen en kan er met één klik alle informatie van een nieuw product naar de desbetreffende datapool(s) gestuurd worden. Ook maak je direct een nieuwe brochure en wordt het product toegevoegd op de website, in het commerce platform, aan de productcatalogus en de prijslijst. En dat is nog maar een kleine opsomming van de eindeloze mogelijkheden.

Innovadis helpt fabrikanten met hun multichannel strategie waarbij wij onze marktkennis inzetten en gebruik maken van PIM/DAM, websites, portalen en commerce platforms.

 

SalesLayer PIM gebruikers

Mooie samenwerkingen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel ons op 053 850 75 00 of laat hier gerust een berichtje achter en wij bellen je terug.