+31 (0)53 850 7500

B2B dealershop, wereldwijd in 14 talen

Wie kent Vredestein niet? Het merk bestaat ruim honderd jaar en vervaardigt banden voor personenwagens, agrarische- en industriële voertuigen en tweewielers. Inmiddels valt het merk onder het concern Apollo Tyres Ltd. en staat het sindsdien in Nederland bekend als Apollo Vredestein BV. Apollo Vredestein werkt met een internationaal dealernetwerk om haar producten wereldwijd aan de man te brengen. Via deze dealers kunnen consumenten en bedrijven banden van Apollo Vredestein aanschaffen.

De uitdaging

Het dealernetwerk van Apollo Vredestein heeft een sleutelrol in de wereldwijde afzet van banden. Daarom zijn accurate real-time informatie, 24/7 bereikbaarheid en gepersonaliseerde communicatie steeds belangrijker. Het b2b-platform heeft daarin een centrale rol.

Apollo Vredestein heeft een aantal doelen geformuleerd voor het internationale dealerplatform:

 • Sales stimuleren via internet;
 • Efficiëntie – kosten besparen door meer te automatiseren;
 • Zelfservice bieden aan dealers;
 • Meer inzicht verkrijgen in online activiteiten;
 • Brand awareness vergroten;
 • Digitale persoonlijke communicatie met haar dealers verbeteren.

De oplossing

Innovadis heeft voor Apollo Vredestein een internationaal B2B e-commerceplatform ontworpen en ontwikkeld. Het platform is ontwikkeld voor Apollo Vredestein dealers wereldwijd, in look and feel van beide brands "Vredestein" en "Apollo" en is opgeleverd in 14 talen. 

Het B2B e-commerceplatform is na login te bereiken en ondersteunt dealers én de verkoop- en marketingmedewerkers van Apollo Vredestein door tal van selfservice-mogelijkheden. Dealers kunnen via dit platform onder andere

 • Hun eigen assortiment, prijzen, voorraden en levertijden opvragen
 • Producten bestellen
 • Orderstatus, leverstatus en bestelhistorie inzien
 • Financiële gegevens en facturen raadplegen
 • Productinformatie en brochures opvragen
 • Verkoop-offertes genereren

Na aanmelding via het algemene login-scherm wordt de dealer herkent en doorverwezen naar zijn gepersonaliseerde omgeving, in eigen taal, assortiment, prijzen en aanbiedingen. Dealers kunnen via de navigatie of het speciaal voor Apollo Vredestein ontwikkelde slimme zoek algoritme juiste banden vinden. Ook zoeken op merk en type voertuig is mogelijk. Via de op maat ontwikkelde offertegenerator is het voor dealers mogelijk om online snel een voorstel op maat te maken voor de eindklant. Per bandtype is alle informatie die dealers kunnen gebruiken aanwezig. Deze informatie komt rechtstreeks uit het Product Informatie Management (PIM - Syncforce) van Apollo Vredestein en kan eenvoudig actueel gehouden worden. De informatie per productpagina bestaat onder meer uit: prijsinformatie, voorraad, specificaties, omschrijving, brochures, foto’s, video, gerelateerde banden en meer.

Efficiency en real time informatie

In het platform is veel geautomatiseerd. Door de koppeling met de backoffice van Apollo Vredestein, worden alle gegevens gesynchroniseerd. De dealer ziet bijvoorbeeld actuele voorraden voor een product dat ingekocht moet worden. Wanneer een bestelling wordt geplaatst, berekent het systeem realtime eventuele klantspecifieke kortingen of bulk kortingen. De geplaatste bestellingen worden rechtstreeks verwerkt in de backoffice systemen van Apollo Vredestein.

Het resultaat

Het internationale B2B e-commerceplatform voor de dealers is volgens laatste standaarden opgebouwd en vormgegeven. Het platform is volledig responsive, zodat dealers het optimaal kunnen gebruiken op de desktop, laptop, tablet en smartphone. Dealers kunnen nu veel eenvoudiger inkopen doen via dit platform en worden er meer dealers in minder tijd geholpen.

Vestigingen in de verschillende doellanden van Apollo Vredestein kunnen via dit platform met hun dealers communiceren door specifieke content te plaatsen op de site of nieuwsbriefmarketing in te zetten.