Download magazine

EZ-base datapool.

EZ-base is een datapool die als doel heeft informatie van artikelen (met name bouwmaterialen) te standaardiseren. Het wordt vooral gebruikt door fabrikanten in de ijzerwaren- en gereedschappenbranche, bouwgroothandels en ijzerwarenvakhandels. Fabrikanten plaatsen hun artikelinformatie op EZ-base, waarna groothandels en retailers deze informatie kunnen ophalen en gebruiken in hun eigen systemen. EZ-base standaardiseert alle informatie en vormt daarmee de koppeling tussen leveranciers en de vakhandel. Innovadis helpt je graag jouw systemen voor EZ-base in te richten en er optimaal van te profiteren.

Wie gebruiken EZ-base?

Vooral de ijzerwaren- en gereedschappenbranche maken gebruik van EZ-base, maar ook steeds meer bedrijven in de bouw-, verf- en automotive sector. Omdat de meeste bedrijven in de ijzerwaren- en gereedschappenbranche op EZ-base zijn aangesloten, is voor alle partijen inmiddels een afhankelijkheid ontstaan. Geen data in EZ-base betekent simpelweg geen omzet voor leveranciers en retailers. In sommige gevallen is de webshop van de retailer daarom zelfs direct aan EZ-base gekoppeld. 

Beperkingen van EZ-base

Je kunt al je artikelen in meerdere talen beheren in het door EZ-base zelf ontwikkelde EZ-catalog systeem. Helaas kan dit systeem niet worden gekoppeld aan andere (PIM) systemen, waardoor het niet mogelijk is met realtime productinformatie te werken. Je kunt vanuit EZ-base dus ook niet op andere datapools publiceren, zoals GS1 of 2BA. Als je als leverancier productinformatie levert aan de vakhandel (EZ-base) én doe-het-zelf zaken (GS1) én de installatiebranche (2BA) is een eigen PIM-oplossing vaak een betere oplossing. 

Innovadis helpt je EZ-base optimaal te gebruiken

Met een eigen PIM-systeem kun je alle datapools (EZ-base, GS1 en 2BA) geautomatiseerd voeden met jouw productinformatie. Of je nu alleen EZ-base wilt gebruiken of ook andere datapools, Innovadis helpt je graag hiervoor het juiste proces in te richten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Bewezen resultaat voor.

Meer weten?

Heb je vragen, wil je een kop koffie komen drinken of wil je meer informatie ontvangen? Neem via het onderstaande formulier contact op met Alexander van Dijk.

 

Alexander van Dijk

Over Innovadis

Onze specialisten hebben ruim 25 jaar ervaring in het bedenken en bouwen van internetoplossingen. We kunnen je dan ook als geen ander helpen de juiste keuze te maken uit de verschillende PIM- systemen. Daarnaast kunnen we je helpen deze systemen op de juiste manier aan te passen, in te richten en in te voeren. Dankzij onze slimme werkwijze kunnen we alle vragen, van klein tot zeer complex, op een passende wijze beantwoorden. Wil je weten wat PIM voor jouw bedrijf kan betekenen? Wat je opties zijn? En wat wij voor je kunnen doen? Dan horen we graag van je.