Download magazine

De week van: Susanne, Marketing @ Innovadis.

We hadden het er al vaker over gehad, is het niet leuk om eens inzicht te geven over hoe een werkweek bij Innovadis eruit ziet? Maar ja, wanneer begin je daarmee? En wat vertel je dan en wie trapt ‘m af? Allemaal ‘excuses’ om het niet te doen! Dus hier gaan we! De insights, of binnenkijker of geef het beestje een naam ;)

Hier komt de week van mij, de week van Susanne. En wat voor een week gaat dit worden? De eerste week waarin we opgeroepen zijn zoveel mogelijk thuis te blijven waar mogelijk, i.v.m. het coronavirus. Dus hier zit ik, op zolder, te werken, samen met mijn partner, m’n nieuwe kamergenoot! Gelukkig zitten we allebei in de positie dat we werk hebben waar dit kan. Dat brengt me direct op het volgende, laat ik me eerst eens even kort voorstellen.

Mijn naam is Susanne Ensink – van Vulpen, nu ik dit opschrijf vind ik dit heel gek staan, want ik gebruik eigenlijk altijd mijn meisjesnaam. Maar sinds eind 2016 draag ik toch ook echt de naam van mijn partner. Heb je meteen een eerste weetje over mij te pakken! Bart en ik hebben samen 2 kinderen, Noor (3) en Maud (1). Een druk en hectisch, maar zeker ook gezellig leven! We wonen in Enschede en dat terwijl ik oorspronkelijk uit Nieuwegein (Utrecht) kom. In mijn vrije tijd tennis ik graag en ik vind sporten altijd een fijne uitlaatklep, dus ik sport ook mee met het InnoSport team bij LDTP op de donderdagmiddag. Bij Innovadis ben ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, ik doe dit gemiddeld 28 uur in de week (ik werk 3 om 4 dagen). Goed genoeg over mij, tijd voor mijn werkweek!

Maandag.

Tja, dat is even wennen, de eerste dag vanuit huis werken i.v.m. het coronavirus. Überhaupt voor mij de eerste echte volle thuiswerkdag sinds ik bij Innovadis werk. Ik vind het toch altijd wel fijn om direct met m’n collega’s in contact te staan en met twee kinderen thuis is het ook niet altijd even handig. Maar, zoals nu blijkt, het werkt prima! We hebben op maandagochtend altijd de wekelijkse standup met het hele bedrijf. Even een korte ronde wat er afgelopen week gebeurd is en wat er deze week op de planning staat, zodat we allemaal op de hoogte zijn. Dat is dit keer even anders, want we doen ‘m nu digitaal. Dit werkt prima! Daarna volgt ons wekelijkse teamoverleg, ook deze doen we digitaal en ook dit gaat prima. Dan ga ik aan de slag om eens te bekijken of alles wat gepland staat doorgang kan vinden in deze ‘corona situatie’. Er zullen wat digitale aanpassingen gemaakt moeten worden. Daarnaast zijn we bezig met de website aanpassen en hier moet nog genoeg voor gebeuren. Al met al vliegt zo’n eerste werkdag zo voorbij! En ik moet zeggen, het valt reuze mee zo thuis te werken met m’n partner als kamergenoot ;)

Dinsdag.

Na de megalange reistijd van de benedenverdieping naar de zolderverdieping ga ik aan de slag met de nieuwe teksten voor de website. Of in ieder geval, ik wilde bezig gaan met nieuwe teksten voor de website: onderwerpen uitzoeken, categoriseren en teksten verzamelen en zorgen dat onze tekstschrijver een duidelijk overzicht krijgt van onze wensen en hierbij de juiste input heeft. De ochtend werd echter vooral gevuld met verzetten van afspraken, inrichten van wat online werkzaamheden en regelzaakjes. Zo vliegt de tijd voorbij. Tijdens de lunch gezellig naar beneden en lunchen met de kids en oma. Wel zo gezellig! In de middag een videoconference, wat mailtjes, social media bijwerken en wat uitzoekwerk en de dag is alweer voorbij!

Woensdag.

Woensdag is mijn vaste vrije dag, deze besteed ik samen met mijn dochters. Ze spelen lekker in de tuin en we gaan naar het bos om te wandelen. Tussendoor nog wel wat mailtjes beantwoord en belafspraken gemaakt. Maar op donderdag pak ik e.e.a. weer op.

Donderdag.

De eerste dag dat we thuis in shifts gaan werken, omdat we vandaag geen opvang voor de kinderen hebben. De ochtend werk ik rustig op zolder en de middag werk ik, zo goed als het kan, beneden met de kids. De ochtend bestaat vooral uit bellen. We starten met het team even met een korte call om door te nemen hoe het de afgelopen dagen is gegaan en wat we op de planning hebben. Daarna heb ik een call met een van onze partners waar we een kennissessie mee organiseren, die we nu, door het corona, gebeuren anders moeten gaan invullen. Als we e.e.a. afgestemd hebben voer ik nog meerdere gesprekken, met mijn collega’s een klant die ons helpt met een kennissessie en brainstorm ik over de inhoud van de sessie en hoe we hier invulling aan kunnen geven zodat we dit later ook nog kunnen gaan inzetten als tool of product of standaard sessie voor andere (potentiele) klanten. Voor ik het weet is de ochtend alweer voorbij en ga ik gezellig lunchen met mijn gezin. De middag ben ik beneden met de kids, bereikbaar voor het werk, maar echt dingen uitvoeren lukt helaas slecht, daar zijn de kinderen te druk en nog te klein voor.

Vrijdag.

Vandaag de hele dag rustig op de zolder de tijd om te werken. De ochtend start met een videocall met het team Business Development. Even alles doornemen. Daarna ben ik druk met het uitzoeken van webinar mogelijkheden. Hoe werkt dit in Microsoft Teams en wat hebben we voor nodig? Dinsdag hebben we namelijk een online inspiratiesessie. Eerder deden we dit altijd in persoon bij ons op kantoor. Dus het is even uitzoeken hoe we dit nu goed kunnen invullen.

Na de lunch ga ik bezig met een korte opzet voor de opstart van onze nieuwe samenwerking met Witteveen+Bos. Even kort op papier wat we nodig hebben. Na wat ander uitzoekwerk, is er 's middags onze eerste online borrel met de collega’s. Trappen we toch nog samen het weekend af!

Leuk om je eens een inkijkje te geven in mijn werkweek. Volgende keer zal mijn collega Marcel zijn week bijhouden en op papier zetten. Lees je dan weer gezellig mee?