3.500 klanten iedere dag persoonlijk bediend.

Opdrachtgever

De klanten van De Klok Dranken worden dag in dag uit persoonlijk bediend via ons high-end E-commerce platform

Klanten worden steeds veeleisender en willen het liefst 24/7 bediend worden. Als leverancier wil je hier graag in meegaan, maar hoe zorg je voor een continue beschikbaarheid? Daarnaast is alleen bereikbaar zijn niet genoeg. Je wilt je klanten ook daadwerkelijk helpen door bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen, voorraden, levertijden en prijzen beschikbaar te stellen. Met een high-end e-commerce platform kun je dit inrichten.

De Klok Dranken heeft ruim 3500 klanten in Nederland en deze moeten allemaal volgens hoge standaarden bediend worden. Klanten van De Klok Dranken kennen eigen prijsafspraken en levertijden, gepersonaliseerde aanbiedingen, staffelkortingen, hebben eigen toegewijde accountmanagers en nog vele andere variabelen. De Klok Dranken onderscheidt zich door persoonlijke aandacht te geven aan al haar klanten. Dankzij hun productkennis en kennis van markttrends en -ontwikkelingen kan ze haar klanten helpen te onderscheiden, zoveel mogelijk rendement te behalen en hun ambities waar te maken. Samen groeien is niet voor niets het streven van De Klok Dranken. Maar om dit ook daadwerkelijk te realiseren hebben ze een goede technische inrichting nodig. Eentje die mee groeit met de organisatie en haar klanten. Een flexibel, schaalbaar en aanpasbaar platform is hierbij enorm belangrijk. Met het composable commerce platform van Virto Commerce is De Klok Dranken ervan verzekerd dat ze een modulair en schaalbaar platform hebben. Op deze manier kan De Klok Dranken ook in de toekomst verder groeien zonder dat daar replatforming bij nodig is.


Project details

Opdrachtgever
De Klok Dranken
Expertises
B2B E-commerce - PIM
Market
Groothandels & distributie

Onze aanpak

De Klok Dranken kwam bij ons met een duidelijke vraag, wensen en behoeften. Maar, tikkeltje eigenwijs als we soms zijn, wilden we toch graag eerst de doelgroepanalyse uitvoeren en de digitale roadmap in kaart brengen. Wat ons betreft een must have voor iedere start van een nieuw project. Ook hier bleek dit een gouden zet. Waar op voorhand al vele vragen ingevuld waren en afgedaan werd met ‘dit hebben we al in kaart’, bleek ook hier onze scherpe analyse en doortastende aanpak van meerwaarde. Wat bleek, het vraagstuk was toch iets breder en complexer dan in eerste instantie gedacht werd. Dankzij de gezamenlijke inzet tijdens deze sessies zijn we tot de beste oplossing gekomen en hebben we alle wensen, eisen en behoefte samen laten komen. Een knap staaltje teamwork!

Een persoonlijke klantbeleving dankzij marketing automation.

De Klok Dranken heeft een hoge standaard wat betreft kwaliteit, klantvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en rendement. Het is belangrijk om hun klanten op de juiste manier aan te spreken. Niet alleen een de persoonlijke gebruikerservaring en personalisatie speelt hierin een rol. Alle klanten van De Klok Dranken ontvangen de juiste notificaties en aanbiedingen. Op deze manier zorgt De Klok Dranken voor cross- en upsell op het juiste moment. En dankzij het platform hoeven ze daar zelf weinig voor te doen.

Een persoonlijke gebruikers ervaring die mee groeit met de klant.

Gezien de personalisatie wensen, de mogelijkheid tot continue doorontwikkeling, de vraag naar flexibiliteit binnen het systeem en andere wensen en eisen van De Klok Dranken, is er gekozen voor een e-commerce platform van onze partner Virto Commerce. Het platform is schaalbaar, uit te breiden, wordt continu doorontwikkeld en voldoet aan de wensen van De Klok Dranken. Binnen het platform heeft iedere klant een eigen login. Achter de login ziet iedere klant haar eigen persoonlijke gegevens, aanbiedingen, prijzen, voorraden, bestel historie, et cetera. Oftewel, personalisatie ten top. Kent een klant speciale prijsafspraken, dan worden deze automatisch doorberekend en getoond bij de producten en getoond in het besteloverzicht. Voorraden, levertijden, bestelhistorie, favoriete producten, facturatie, alles wordt op klantniveau getoond.

Naadloze integratie met SAP

Een van de wensen was de integratie met de verschillende systemen die De Klok Dranken al kent. Denk hierbij aan verschillende CMS-systemen (Headless), maar ook aan integratie met SAP en import en export van data. Het ontwikkelde commerce platform is naadloos geïntegreerd met de systemen van De Klok Dranken waardoor er efficiënt en slim gewerkt kan worden. Gebruiksgemak voor de medewerkers van De Klok Dranken en voor haar klanten was een belangrijke eis, dankzij de naadloze integratie met bestaande systemen en de gebruiksvriendelijke userinterface is dit gewaarborgd.

Positieve impact

1.

Efficiënter werken dankzij automatisering.

Bestellingen worden sneller afgehandeld, maar ook de voorspelbaaarheid van de bestellingen is veel hoger.

2.

Betere voorraadbeheersing

Dankzij de voorspelbaarheid en snelle afhandeling is de er een enorme optimalisatieslag gemaakt in de voorraadbeheersing.

3.

Minder papierwerk

Waar eerder nog 80% van de bestellingen telefonisch of via de bestelformulieren binnenkwam, is dat nu 80% digitaal via het portaal.

“Gedurende het gehele project is de kwaliteit en inzet van Innovadis subliem gebleken. We blijven graag werken aan de constante doorontwikkeling.”

Cyrille Wilhelmus

Let's meet and create positive impact together?