A nearly
400-page printed
catalog generated
in a split second

Opdrachtgever

In een wereld die zich snel ontwikkelt, verwachten klanten tegenwoordig voortdurend op de hoogte te worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen in beschikbare bouwmaterialen. Voor de klanten van Hakron brengt een fysieke catalogus veel gemak op de bouwplaats zelf.

Project details

Opdrachtgever
Hakron
Expertises
PIM & e-commerce
Market
Maakindustrie

De uitdaging

Het tijdrovende proces

Het samenstellen van meerdere catalogi kost veel tijd en inspanning. Het proces begint met het verwerken van productinformatie, gevolgd door het vormgeven van een InDesign-bestand in de juiste stijl en met de correcte productinformatie. Dit tijdsintensieve proces duurde maanden, wat betekende dat de catalogus verouderd was op het moment van publicatie.
Hoe zorgen we ervoor dat het makkelijk en sneller wordt om meerdere catalogi te onderhouden?

Wil je ook tijdbesparen en fouten minimaliseren?

Ontdek hoe wij processen automatiseren en het drukproces vereenvoudigen!

Neem contact op

De oplossing

Het maakproces van de catalogus automatiseren


Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het catalogusproces geautomatiseerd. Het gehele proces, van informatiebeheer tot drukoptimalisatie, is nu gedigitaliseerd. Alle productinformatie wordt beheerd in SyncForce en vervolgens geoptimaliseerd in Virto. De uiteindelijke opmaak gebeurt met behulp van 2imagine, die alle informatie in een InDesign-sjabloon plaatst. De ingevulde catalogus is online inzichtelijk en aan te passen waar nodig. Dit geoptimaliseerde bestand is met slechts enkele klikken drukgereed. Zo zijn desktop design tools zoals Adobe InDesign bijna onnodig tijdens de productie van de catalogus.

In de catalogus wordt ook gebruik gemaakt van QR-codes. Hierdoor hebben klanten van Hakron meer inzicht in alle informatie over de verschillende producten. Bovendien kunnen ze sneller een offerte aanvragen of artikelen bestellen. Dit zorgt voor een soepele overgang tussen de online en offline catalogus.

De positieve impact die we hebben gecreëerd

1.

Tijdsbesparing

Dankzij deze automatisering wordt niet alleen kostbare handmatige invoer geëlimineerd, maar ook weken tot maanden aan tijd, waardoor een actuele, drukklare catalogus snel beschikbaar is.

2.

Papierbesparing

Het traditioneel drukken van grote oplages behoort tot het verleden. Hakron kan nu gerichter drukken, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook zorgt voor minder overtollige exemplaren bij eventuele aanpassingen.

3.

Verbeterde klantervaring

Klanten ontvangen niet alleen een actuelere catalogus, maar met QR-codes kunnen ze direct naar het specifieke product op de website navigeren. Dit resulteert in een versterkte klantervaring en een naadloze integratie tussen de fysieke catalogus en de extra online informatie.

"Dankzij de samenwerking met Innovadis, maken we nu gebruik van een geautomatiseerd proces, om effectief meerdere catalogi te creëren en te onderhouden."

Geert van 't Slot

Let's meet and create positive impact together?