Meerdere bedrijven samengebracht in één digitaal landschap.

Opdrachtgever

Digitale transformatie naar één digitaal e-commerce landschap met meerdere sites & webshops voor Morssinkhof Groep en haar dochterbedrijven Morssinkhof Infra, TuinVisie, Brinkman baksteencentrum & Decor Son.

Morssinkhof Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor de inrichting van zowel de private- als de publieke leefomgeving. Met vijf eigen productielocaties is Morssinkhof Groep fabrikant en leverancier van betonnen GWW- en sierbestratingsproducten. Daarnaast zijn ze met handelsonderneming Brinkman baksteencentrum leverancier van straatbakstenen en gevelstenen voor de zakelijke markt. Dochteronderneming TuinVisie is een landelijk opererende handelsorganisatie in tuinhardwaren voor de consumentenmarkt. Door de overname van Decor Son fungeert Morssinkhof Groep nu ook als producent van onder andere wanddecoratiematerialen, consumentenverpakkingen zanden & siergrinden en groothandelsonderneming voor de DHZ-branche met een ruim assortiment in bouwmaterialen en sierbestrating.

Door de overnames ontstond de behoefte aan één geïntegreerd digitaal landschap voor alle bedrijfsonderdelen. Maar waar moet je beginnen als de overgenomen bedrijfsonderdelen met andere software en systemen werken, waarvan enkele sterk verouderd zijn? Begin je dan met het creëren van nieuwe websites, een klantportaal of moet je juist je productdata eerst stroomlijnen? Morssinkhof Groep kon wel wat hulp gebruiken en schakelde Innovadis in.

Project details

Opdrachtgever
Morssinkhof Groep
Partners
SyncForce - DynamicWeb
Expertises
B2B E-commerce - PIM Oplossingen
Market
Bouw & infra

Digitale transformatie naar een house of brands structuur.

Het was duidelijk dat het antwoord lag in digitalisering. Maar hoe breng je alles samen en zorg je dat alle processen gelijk lopen? De grootste uitdaging was om alles procesmatig op te lijnen tot één geheel, met als doel meerdere corporate websites en klantportalen die alle op eenzelfde manier gemanaged en gevoed worden.     Met het opzetten van een PIM-systeem konden we het grootste probleem al tackelen; waar haal je je informatie vandaan. Alle productinformatie van zowel TuinVisie, Morssinkhof Groep, Brinkman Baksteencentrum als Decor Son wordt nu verzameld en beheerd in één-en-hetzelfde PIM-systeem.    

Dankzij deze opzet kun je in de toekomst ook nieuwe merken en producten eenvoudig toevoegen aan je bestaande aanbod. Het proces is namelijk eenduidig voor alle merken en producten. Vanuit het PIM-systeem ontsluiten we de verschillende producten naar verschillende platformen. In het PIM-systeem bepalen we al welke informatie minimaal nodig is en ingevuld moet zijn voordat de producten online zichtbaar worden.

Ontsluiting naar diverse platformen

Sommige bedrijven bieden de merken en producten van hun verschillende dochterondernemingen aan op 1 platform. In het geval van Morssinkhof Groep ligt dit wat gecompliceerder. Ieder bedrijfsonderdeel heeft haar eigen klanten, met hun eigen productaanbod. Hoe zorgen we ervoor dat deze verschillende webportalen vanuit één systeem gevoed worden? Rekening houdend met het feit dat één product soms naar verschillende platformen ontsloten moet kunnen worden, maar dat de voorraad gekoppeld is aan dezelfde magazijnvoorraad. Gelukkig houden we bij Innovadis wel van een technische uitdaging. Na een grondige analyse voeden we nu meerdere e-commerce platformen vanuit één PIM-systeem. Deze verschillende platformen zijn bereikbaar voor alle zakelijke klanten. Iedere klant heeft een eigen login, waardoor alleen de voor hem/haar beschikbare producten zichtbaar zijn. Zo bieden we maximale flexibiliteit met één technische oplossing.

Het digitaliseren van het bestaande B2B proces

Wanneer het interne proces loopt, het PIM-systeem is gevuld en de e-commerce platformen online staan, is er eigenlijk niks meer wat de volledige digitalisering tegen kan houden. Behalve dan dat deze digitalisering aan de voorkant van je verkoopproces natuurlijk ook mee moet komen. Waar in het verleden nog veel bestellingen binnenkwamen via de telefoon of de mail, is dat tegenwoordig wel anders. In een toch wel traditionele markt is het Morssinkhof Groep gelukt om ook een digitaliseringsslag te maken in haar B2B-verkoopproces; een grote stap vooruit.

Commerciële winst

Dat digitalisering ook winst oplevert, wordt continu geroepen. Maar wat levert het nu echt op? Alleen al de invoering van een PIM-systeem levert Morssinkhof Groep veel op. Het invoeren en beheren van de productdata op 1 centrale plek levert enorm veel tijdwinst op. Dankzij de centrale databron is de productinformatie daarnaast altijd hetzelfde op alle portalen. Inconsistentie door foutief invoeren is daarmee verleden tijd. En dankzij de automatische ontsluiting van de productdata zijn de portalen altijd up-2-date. Daarnaast stijgen de verkopen omdat online bestellen op elk gewenst moment kan, niet alleen binnen kantooruren. En mocht Morssinkhof Groep besluiten nog een bedrijf over te nemen of nieuwe producten aan het assortiment willen toevoegen, dan kan dit heel eenvoudig.

+1

Onze impact

1.

Single source of truth

Dankzij de invoering van het PIM-systeem is er nog maar één plek waar alle data ingevoerd hoeft te worden. Dat voorkomt fouten en bespaart veel tijd. En is er één bron voor alle webportalen.

2.

Toekomstproof

Dankzij het eenduidige proces voor alle bedrijfsonderdelen van Morssinkhof Groep kan er in de toekomst oneindig opgeschaald worden met nieuwe merken en producten.

3.

Meer online verkopen

Dankzij de digitalisering en de aandacht voor de klanten is het veel eenvoudiger om online te bestellen. Hierdoor zijn de verkoopaantallen flink verhoogd.

“Van sterk verouderde en foutgevoelige systemen naar een slim digitaal, futureproof landschap.”

Manon Albinus

Let's meet and create positive impact together?