Meer dan 100.000 producten online & altijd beschikbaar.

Opdrachtgever

Digitale transformatie Bossard

Bossard is een ambitieuze organisatie die zich richt op de verkoop van bevestigingsartikelen en gereedschappen. Juist in de tijd waar enorm veel digitaal gekocht en verkocht wordt, is het belangrijk om je als leverancier te onderscheiden. Door de inzet op digitale transformatie, e-commerce en product informatie management wil Bossard voorop lopen in de markt. Als digitale partner begeleiden wij Bossard bij deze digitale transformatie en implementatie van e-commerce, PIM en ERP integratie. Dit zal de online ervaring voor de klant verbeteren en het efficiënter beheren van productinformatie mogelijk maken, waardoor Bossard sneller kan inspelen op de wensen en eisen van de klant en zich onderscheiden van de concurrentie.

Project details

Opdrachtgever
Bossard
Partners
Virto Commerce - Sales Layer
Expertises
B2B E-commerce - PIM - Integraties
Market
Fabrikanten

Digitale verbinding

Bossard is altijd op zoek naar de best passende verbinding. Dit geldt dus ook voor de verbinding tussen leverancier en klant. Maar hoe zorg je nu voor een juiste verbinding? Kijk, daar kunnen wij dan weer bij helpen! Bossard koopt (het grootste deel van hun) producten in en voert daarnaast zelf twee eigen merken en ze produceren maatwerk producten en specials.

Het is opvallend dat al deze productinformatie alleen werd bijgehouden in hun ERP-systeem. Dit werd voornamelijk gedaan door één persoon. Naast dat dit behoorlijk omslachtig is, is dit ook lastig uit te leggen aan anderen. Een eenvoudig beheerbaar productinformatie systeem (PIM) biedt hier de oplossing.

PIM is slechts het begin

Met een assortiment van ruim 100.000 producten, waarvan meer dan 35.000 direct uit voorraad geleverd worden, is het van groot belang om de juiste productinformatie te tonen en zoveel mogelijk gegevens inzichtelijk te hebben.

PIM is een slimme oplossing waarbinnen alle productinformatie opgeslagen, beheerd, verrijkt en gedeeld kan worden. Wat ons betreft is deze oplossing een must-have wanneer je zo’n uitgebreid productassortiment hebt. Wanneer je als organisatie een webshop hebt waarin je al je producten wilt tentoonstellen dan kan hier behoorlijk veel werk inzitten. Zeker wanneer je het, zoals bij Bossard het geval was, voornamelijk bij één persoon neerlegt.

Naast de PIM oplossing is er ook een online klantenportaal neergezet. Twee oplossingen die met elkaar praten en gegevens uitwisselen en niet alleen met elkaar, maar ook met het ERP-systeem. Zo heb je één plek waar alle informatie opgeslagen en beheerd wordt en kan worden ontsloten naar de verschillende oplossingen.

Integratie met het bestaande systeemlandschap.

Een enorme hoeveelheid aan productdata, die veel kennis en verantwoordelijkheid met zich mee bracht en lastig controleerbaar was. Dat kan anders, dan kan beter, dat kan efficiënter. Sterker nog, dat moet beter en efficiënter. Je klanten voorzien van de juiste informatie en het makkelijk maken om hier toegang toe te hebben. Ook tot hun eigen gepersonaliseerde productinformatie (denk aan eigen specials of maatwerk). Het is zo enorm belangrijk om je klant te ontzorgen. Dat is wat Bossard natuurlijk wil. Maar dat is ook wat wij willen voor Bossard zelf. Productinformatie bijhouden, beheren, ontsluiten, het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben het ze makkelijk gemaakt door de juiste oplossingen in te zetten en te zorgen dat deze op de juiste manier met elkaar communiceren. Voor Bossard hebben we gekozen voor een SalesLayer oplossing.

Online klanten portaal

Bossard kent een grote hoeveelheid klanten. Sommige klanten hebben eigen specials die ze afnemen. Andere klanten nemen enkel en alleen maatwerk af. Maar er zijn ook genoeg klanten die alleen standaardproducten afnemen, maar de ene keer zijn dat eigen producten de andere keer producten van externe leveranciers. Al met al dus een enorme verscheidenheid aan afnemers. Een simpele webshop is hier dan ook niet afdoende. Het idee van een persoonlijk klantenportaal, waar alle klanten een eigen inlog hebben, met eigen mogelijkheden, was al snel geboren. Daarnaast is er een productvergelijker ingebouwd. Hiermee kunnen de klanten van Bossard sneller en eenvoudiger het juiste product kiezen uit het enorme aanbod.

Consistente aandacht voor de verschillende merken.

Het assortiment van ruim 100.000 producten is uiteraard niet afkomstig van slechts één merk. Maar Bossard wil natuurlijk wel alle producten op dezelfde manier, met dezelfde gegevens tonen. Dit kan alleen wanneer alle producten vanuit één bron worden gevoed. Dankzij het PIM systeem is Bossard zelf in controle over wat ze zichtbaar willen maken voor hun afnemers.
De koppeling met het ERP systeem en het online klantenportaal biedt Bossard alle opties die ze willen. Zo zijn zelf altijd in controle over wat zichtbaar is binnen hun portaal. En dit is dan weer voor alle producten en merken gelijk. Consistente merkbeleving en eerlijke aandachtverdeling maakt Bossard een proffesionele en betrouwbare fabrikant en leverancier.

Positieve impact

1.

Efficiency

Digitalisering van productinformatie biedt vele voordelen. Geen handwerk, geen dubbelwerk, snellere verwerking van gegevens.

2.

Eenduidige merkbeleving

Dankzij de integratie met het ERP systeem en het klantenportaal kunnen alle merken en producten op een eenduidige wijze geprofileerd worden.

3.

Single source of truth

Dankzij de invoering van het PIM-systeem is er nog maar één plek waar alle data ingevoerd hoeft te worden (minder fouten).

“Een praktische benadering voor de beste kwaliteit. Digitale transformatie als succesfactor.”

Stephanie Veltkamp

Let's meet and create positive impact together?