DBI Container Service is een totaaldienstverlener in de boven- en ondergrondse afvalcontainermarkt. Er wordt een totaalpakket van diensten aangeboden; afvalcontainers worden geleverd, geplaatst, beheerd, gerepareerd, gedistribueerd, geassembleerd, gekeurd en gereinigd. Flexibiliteit en kwaliteit zijn kenmerkend voor ze. De primaire afzetmarkt voor DBI is Nederland, maar ze opereren ook in België en Duitsland.
DBI levert alle soorten containers en toebehoren, daarnaast hebben ze ook een eigen infrabedrijf en hebben ze de automatisering volledig zelf in de hand. Zo heeft DBI dankzij het nieuwe portaal alle soorten containers nu geïntegreerd in één systeem en is alles realtime inzichtelijk. Het eigen callcenter van DBI staat klaar voor alle vragen van de klanten. Klantenservice ten top natuurlijk. Alle kennis en kunde is in eigen huis.
De afvalcontainers van DBI zijn voorzien van een chip. Dankzij deze chip is er een enorme hoeveelheid aan databschikbaar. Deze data wordt ook automatisch doorgegeven binnen het platform van DBI. Op deze manier kan er slim gebruik worden gemaakt van alle data.
Zowel de ondergrondse als bovengrondse containers zijn volledig in kaart. Chipnummers zijn gekoppeld, te ondernemen/ondernomen acties zijn zichtbaar, locaties zijn volledig in zicht en alles is koppelbaar. Daarnaast is het gebruik inzichtelijk; aantal ledigingen, gekoppelde passen, transacties etc.
Dankzij alle data kunnen straten kunnen automatisch worden ingedeeld op routes. Deze routes worden gepland, beheerd en uitgezet. Daarnaast worden alleen containers aan de route toegevoegd die ook echt geledigd moeten worden. Is de container nog niet vol (genoeg) dan hoeft deze ook niet in de route ingepland te worden. In het portaal is een compleet overzicht van de routes beschikbaar. De routes kunnen worden geëxporteerd en geoptimaliseerd. Zo helpen ze bij DBI de route nog verder te optimaliseren.
Naast de lediging vinden er ook servicerondes plaats. Het portaal geeft een gedetailleerd overzicht van alle servicerondes. Binnen het portaal kunnen deze bewerkt worden en acties kunnen worden gekoppeld aan de servicerondes. Het KCC (Klanten Contact Centrum) van gemeenten kan inwoners direct aangeven wanneer hun klacht/reparatie wordt afgehandeld. Daarnaast kunnen veldwerkers worden toegewezen, statussen worden gewijzigd en werkbonnen kunnen worden beheerd.
Er is een portaal ontwikkeld speciaal voor de burger, oftewel de gebruiker, zodat zij zelf inzicht krijgen in hun afvalgebruik. Het portaal wordt per gemeente ingericht, zo kan er qua design ook rekening worden gehouden met logo’s, afbeeldingen en kleurgebruik. De gebruiker krijgt hierdoor een vertrouwd gevoel van de eigen gemeente. Het portaal biedt een overzicht van de containers, transacties, actieve passen, stortlocaties, afhaalkalender etc. De burger kan voleldig digitaal alles inzien en beheren omtrent zijn afval.
Dankzij de slimme route functionaliteit worden er optimale routes gepland. Alleen containers die geleegd moeten worden, worden ingepland. Hierdoor zijn routes korter of met minder stops.
Dankzij de verzamelde data is er veel geautomatiseerd en daarmee geoptimaliseerd. Routes worden automatisch ingepland. Service kan sneller en beter worden verleend.
Door de gebruikers een eigen portaal te bieden hebben ze real-time inzicht. Dit inzicht geeft direct meer betrokkenheid. Ook is er aan mobiele app om het de gebruiker nog makkelijker te maken.