Optimalisatie van de gebruikerservaring voor het B2B-portaal van Hoenderdaal Fasteners

Opdrachtgever
Van alle online bestellingen komt

15%

van de orderstroom via het B2B-portaal

3.000

bezoekers per dag

15.000

producten bestelbaar en uit voorraad leverbaar

Het wordt steeds meer erkent dat het creëren van een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen digitale omgeving essentieel is voor het aantrekken en behouden van klanten. Ook Hoenderdaal Fasteners, een vooraanstaande Nederlandse importeur en groothandel in bevestigingstechniek, streeft naar het leveren van optimale klantervaringen. Hun toewijding aan klanttevredenheid leidde tot een grondige herziening van hun website, gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring.

Project details

Opdrachtgever
Hoenderdaal Fasteners
Expertises
PIM & e-commerce
Market
Groothandel & Exporteur
Live since
2021

De uitdaging

Na drie jaar online te zijn geweest, was het platform van Hoenderdaal toe aan een upgrade. Verouderde vormgeving, inconsistent gebruik van huisstijl, verwarrende navigatie en een gebrek aan responsiviteit weerhielden gebruikers van een optimale ervaring.

Een stapsgewijze aanpak met visie op de langere termijn


De samenwerking begon met het definiëren van de doelstellingen en uitdagingen, waarbij we ons vanaf het begin positioneerden als een partner voor de klant.

Stap voor stap hebben we Hoenderdaal meegenomen in het ontwerpproces. Startend met ruwe schetsen en wireframes om de structuur en navigatie van het portaal te bepalen.

Deze aanpak gaf ons de mogelijkheid om onze ideeën en concepten snel te valideren, hierdoor konden we efficiënter schakelen en de aanpassingen doorvoeren. Het design van het portaal is opgebouwd op basis van componenten. Een iteratief proces, waarbij regelmatige reviews en brainstormsessies met de klant essentieel waren.


Het resultaat is een robuust design systeem dat niet alleen naadloos aansluit op de doelstellingen van de klant, maar ook consistentie en schaalbaarheid voor de toekomst waarborgt.

Na de ontwerpfase zijn we overgegaan tot de implementatie. Nauwe samenwerking zorgde ervoor dat het nieuwe ontwerp vlekkeloos is geïmplementeerd. We hebben veel getest om de prestaties en responsiviteit op verschillende apparaten en browsers te kunnen waarborgen. Dit alles resulteerde in een gebruiksvriendelijk portaal voor Hoenderdaal Fasteners.

Als partner hebben we niet alleen geholpen bij het realiseren van het portaal, maar ook bij het bouwen aan een duurzame oplossing voor de lange termijn.

De positieve impact die we hebben gecreëerd

1.

Verbeterde Gebruikerservaring

De website geniet nu van langere sessieduur en verhoogde betrokkenheid.

2.

Verhoogde Conversie

Duidelijkere call-to-action knoppen leidden tot een hoger aantal voltooide transacties.

3.

Positieve Klantfeedback

Klanten waardeerden de verbeteringen in gebruiksgemak en esthetiek, wat bijdroeg aan een versterking van het merkimago van Hoenderdaal Fasteners.

De vernieuwde website heeft niet alleen onze gebruikerservaring verbeterd, maar heeft ook bijgedragen aan een sterker merkimago en een verhoogde klanttevredenheid.

Tristan Hoogmoed

Let's meet and create positive impact together?