Digitalisering binnen de maakindustrie.

Scroll down for positive impact

Digitalisering binnen de maakindustrie.

Nederland heeft een naam hoog te houden als het gaat om het vervaardigen van hoogwaardige producten, waarbij kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Deze bedrijven met niet zelden een rijke historie zorgen voor veel werkgelegenheid en jagen innovatie en kennis aan. Innovadis heeft veel ervaring in dit segment en helpt haar opdrachtgevers bij het omarmen en benutten van nieuwe technologie en het zetten van stappen in de digitale transformatie. Denk daarbij aan het realiseren van portalen en webshops, slimme apps of centralisatie van productinformatie.

Welke uitdagingen
spelen er:

1.

Complexiteit

Veel van onze opdrachtgevers ervaren de digitale transitie als complex. Want waar begin je en hoe houd je het overzicht. Hoe zorg je dat je zinvolle investeringen doet en hoe krijg je mensen binnen je organisatie mee.

2.

Data Management

Er komt steeds meer data beschikbaar vanuit bestaande en nieuwe systemen. Maar hoe zorg je dat die data bij elkaar komt en hoe interpreteer je die gegevens. Kortom, hoe laat je data voor je bedrijf werken en benut je de kansen optimaal.

3.

Systeemintegratie

Het integreren van nieuwe technologieën in bestaande productiesystemen kan moeilijk zijn, vooral als de systemen niet compatibel zijn. Dus hoe zorg je voor de juiste aansluiting.

4.

Menselijke factor

Mensen zijn vaak de sleutel tot het succes van digitale transformatie. Het is belangrijk om werknemers te betrekken en te trainen. Maar hoe pak je dat aan.

5.

Kosten

Digitale transformatie vereist investeringen, maar hoe houd je de kosten onder controle en weet je zeker dat investeringen ook iets opleveren.

Welke kansen biedt digitale transformatie:

Industrie 4.0

oftewel integratie van digitale technologieën in de productieprocessen. Denk daarbij aan IoT-sensoren en -apparaten in machines, waardoor real-time monitoring en analyse mogelijk worden. Daarmee verbeter je efficiëntie en kwaliteit en verlaag je kosten.

Kunstmatige intelligentie

AI kan een belangrijke rol spelen bij het automatiseren van taken zoals kwaliteitscontrole, het voorspellen van onderhoudsbehoeften en het optimaliseren van productieprocessen. Machine learning en andere AI-technologieën helpen bij het identificeren van patronen en het nemen van beslissingen op basis van gegevens.

Digital twins

Digitale representaties van fysieke producten, processen of systemen. Daarmee kan je virtuele simulaties uitvoeren, waardoor producten en processen geoptimaliseerd worden en problemen verholpen worden nog voordat ze zich voordoen.

Augmented reality

verbetert productiviteit van operators en onderhoudstechnici door ze te voorzien van real-time informatie en instructies (denk aan handleidingen, onderhoudsrapporten of data uit sensoren). AR kan ook worden gebruikt voor training, waardoor je medewerkers worden opgeleid zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn.

Blockchain-technologie

Verbetert transparantie en beveiliging van transacties. Ook wordt het om de traceerbaarheid van producten en componenten te verbeteren, waardoor je beter in staat bent om de oorsprong en het traject van materialen te volgen.

Let's meet and create positive impact together?