Internet of Things gekoppeld aan een portaal.

DBI Container Service is een totaaldienstverlener in de boven- en ondergrondse afvalcontainermarkt. Er wordt een totaalpakket van diensten aangeboden; afvalcontainers worden geleverd, geplaatst, beheerd, gerepareerd, gedistribueerd, geassembleerd, gekeurd en gereinigd. Flexibiliteit en kwaliteit zijn kenmerkend voor ze. De primaire afzetmarkt voor DBI is Nederland, maar ze opereren ook in België en Duitsland.

Internet of Things gekoppeld aan een portaal

Wat maakt DBI Container Service zo uniek?

DBI is een totaalleverancier. Naast het feit dat DBI alle soorten containers en toebehoren levert hebben ze ook een eigen infrabedrijf en hebben ze de automatisering volledig zelf in de hand. Zo heeft DBI dankzij het nieuwe portaal alle soorten containers nu geïntegreerd in één systeem en is alles realtime inzichtelijk. Het eigen callcenter van DBI staat klaar voor alle vragen van de klanten. Klantenservice ten top natuurlijk. Alle kennis en kunde is zelf in huis.

De case

DBI zocht een partij die hun ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers beheersbaar kon maken in één systeem. Via een gezamenlijke partner kwamen ze bij ons terecht. De initiële vraag was vrij eenvoudig, het opzetten van een systeem waarbinnen alle containers beheersbaar zijn en realtime terugkoppeling geven. Eerder werd er nachtelijk een badge gedraaid waardoor alle containers in het systeem werden geüpdatet. Daarnaast was een route optimalisatie optie ook wenselijk.

Het project zou een relatief snel project zijn, met een korte doorlooptijd en een snelle oplevering. Echter, na een eerste inventarisatie kwamen er al vele andere vragen naar boven.

Martijn van Tongeren, Product Owner Innovadis: “We hebben onze klant echt bij de hand meegenomen met alle mogelijkheden en de daarbij behorende mitsen en maren. Vanuit een technisch oogpunt komen er toch altijd weer extra vragen naar boven als je kijkt naar bepaalde functionaliteiten. De ideeën waren er zeker bij de klant, maar hoe dit er dan functioneel uit moest komen te zien was nog een grote vraag voor ze. We hebben onze klant kunnen voorzien van een gepersonaliseerd systeem die echt die functionaliteiten heeft waar behoefte aan is.“

Doordat er meer mogelijkheden en daarbij steeds meer klantwensen boven tafel kwamen werd het project alsmaar groter.

Dit project is voor ons een heel mooi voorbeeld waarin we echt hebben kunnen laten zien dat we meedenken met de klant, meerwaarde bieden, een optimaal resultaat willen behalen en daarin ook nog eens flexibel zijn. Niet alleen functioneel gezien leveren we een meerwaarde, ook qua ontwerp en design hebben een we een optimale combinatie van eenvoud, intuïtief gebruiksgemak, personalisering en helder design neer kunnen zetten.”

Een aantal functionaliteiten.

Adressen & locaties
Alle (breng)locaties staan in het portaal, gekoppeld aan containers en GPS locaties. Tevens is alles beheersbaar; toevoegen, verwijderen, koppelen en locaties tonen op een kaart.
Containers

Zowel de ondergrondse als bovengrondse containers zijn volledig in kaart. Chipnummers zijn gekoppeld, te ondernemen/ondernomen acties zijn zichtbaar, locaties zijn volledig in zicht en alles is koppelbaar. Daarnaast is het gebruik inzichtelijk; aantal ledigingen, gekoppelde passen, transacties etc.

Servicerondes

Het portaal geeft een gedetailleerd overzicht van alle servicerondes. Tevens kunnen deze bewerkt worden en acties kunnen worden gekoppeld aan de rondes. Het KCC (Klanten Contact Centrum) van gemeenten kan inwoners direct aangeven wanneer hun klacht/reparatie wordt afgehandeld. Daarnaast kunnen veldwerkers worden toegewezen, statussen worden gewijzigd en werkbonnen kunnen worden beheerd.

Gebruikersbeheer

Gebruikers kunnen worden aangemaakt, geregistreerd, verwijderd en geblokkeerd, inclusief bijbehorende rollen en rechten. Gemeentes kunnen gemakkelijk worden toegevoegd en toegewezen aan de containers.

Routes

Straten kunnen worden ingedeeld, routes worden gepland, beheerd en uitgezet. Een overzicht van de routes is beschikbaar, tevens kan deze worden geëxporteerd en geoptimaliseerd.

Handheld
Een handheld device is beschikbaar waarin service rondes beschikbaar zijn. Deze handheld werkt realtime en online. Acties behorende bij de rondes (service, onderhoud en opaalrondes) zijn hierin gekoppeld. Tevens kunnen deze aangepast of uitgebreid worden. Ook is de handheld offline beschikbaar waardoor er altijd mee gewerkt kan worden.

Burger portaal

Dit portaal wordt ontwikkeld voor de burger, oftewel de gebruiker, zodat zij zelf inzicht krijgen in hun afvalgebruik. Het portaal wordt per gemeente ingericht, zo kan er qua design ook rekening worden gehouden met logo’s, afbeeldingen en kleurgebruik. De gebruiker krijgt hierdoor een vertrouwd gevoel van de eigen gemeente. Het portaal biedt een overzicht van de containers, transacties, actieve passen, stortlocaties, afhaalkalender etc.

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel ons op 053 850 75 00 of laat hier gerust een berichtje achter en wij bellen je terug.